“Titinus”. Halk tabiriyle kulak çınlaması. Başına gelen insanın büyük sıkıntı yaşadığı bir konu “kulak çınlaması”. Bir veya iki kulakta birden olabilen kulak çınlaması birçok hastalığın habercisidir.
Kulak Çınlaması Neden Olur?
Yaşa bağlı işitme kaybı, gürültüye bağlı işitme kaybı, tiroid bezi anormallikleri, sesi algılayan hücrelerin zarar görmesi, stres, psikolojik sorunlar, depresyon, vitamin ve mineral eksiklikleri, konsantrasyon sorunları, beyin tümörleri, kulak kirleri,burun tıkanıklığı, tüketilen bazı gıdalar, kuvvetli patlama sesleri, hormonal değişiklikler ve bazı ilaçların yan etkisi gibi birçok neden kulak çınlamasına yol açabiliyor. Ülkemizde deoldukça fazla görülen bu rahatsızlığın en fazla yaşandığı ülkelerden biri Amerika. Amerika’da tam 50 milyon kişi kulak çınlamasından muzdarip. Kulak Çınlaması’nın Tedavisi Kulak çınlamaları herhangi bir tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden geçebiliyor bazı kişilerde özellikle. Ancak bazı ileri derecedeki çınlamalar için tedavi gerekebiliyor.
Yakın zamana kadar çoğu doktor tarafından tedavisinin olmadığı söylense de günümüzde bir tedavisi bulunmakta kulak çınlamasının. 2014 Aralık’ında bilimsel tıp dergilerinde yayınlanan tedavi şekli TMS’dir. (Transkranial Manyetik uyarı cihazı). İlaç bazlı bazı tedavi çeşitleri de bulunmaya devam etmektedir ayrıca. TMS manyetik dalgalar ile çınlama sesini baskılıyor, söndürüyor ve son olarak da yok ediyor. Seanslar halinde (10 seans) uygulanan bu yöntemle zaman içinde çınlama sesi yok edilmekte. Eski klasik yöntemlere nazaran bu yöntem ile çok daha etkili sonuçlar alınmaktadır.
0 yorum